Известие

Collapse
No announcement yet.

Защита на халогените на 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Защита на халогените на 156

Преди време ме разубедиха да слагам халогенчета - често се чупят от камъчета.Сега окончателно реших да сложа и по този повод се чудех как да ги защитя.

Ето какво измислих ,без да имам претенции " че съм открил топлата вода " . Предстои слагане на халогените ,но това зависи и от други хора. Дано да е полезна темата
    Attached Files
    Last edited by spe4elist; d.m.y г., 20:16. Основание: за по-лесно намиране с Търсачката
    Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
    Avensis 2011 -2.0 D-4D

браво за старанието
    http://www.youtube.com/watch?v=3mv14T6i9UI

Comment

Добре изглежда, ама те колкото не светят, да не заглъхнат хептен.....
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
        Добре изглежда, ама те колкото не светят, да не заглъхнат хептен.....
        Мислих и по този въпрос,но когато сложа и халогените ще видя......
        Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

да беше сложил един плексиглас отпред щеше да стане в пъти по-добре. На мен лично никак не ми харесва твоето решение на проблема
          Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Първоначално публикувано от zimin Покажи съобщение
            да беше сложил един плексиглас отпред щеше да стане в пъти по-добре. На мен лично никак не ми харесва твоето решение на проблема
            Стига да има нужния ефект -

1. дискретна защита ,връзваща се с околния екстериор /наличие на решетки и мрежи по предницата/ с минимални разходи и икономия на средства /халогените струват много повече от мрежичката ,лепилото и вложения труд/

2.минимална промяна в работата на халогените

тогава ще сложа и плексиглас. Та дори и стоманена ламарина ,ако се изпълнят точка 1. и 2.
            Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Стъклото на халогена е доста здраво бе хора. Трябва бая камък с бая висока скорост да го нацели, че да го счупи. Моите халогенчета са си още оригиналните. Никога не са сменяни. Само едно полиране им направиш със шлайф паста за да се изравнят чукнатините от малките камъчите и станаха като нови. Малко зор видях докато ошлайфам това стъкло, но стана долу горе.
              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                Стъклото на халогена е доста здраво бе хора. Трябва бая камък с бая висока скорост да го нацели, че да го счупи. Моите халогенчета са си още оригиналните. Никога не са сменяни. Само едно полиране им направиш със шлайф паста за да се изравнят чукнатините от малките камъчите и станаха като нови. Малко зор видях докато ошлайфам това стъкло, но стана долу горе.
                Баш щото са оригиналните и затва са здрави! Но ако сложиш ментета ....... и решетката не е спасение .Аз с ментета вече карам година и половина и са здрави,като преди това смених 3бр. които държаха по месец! Най-важното, за да останат здрави е да не се пускат в дъжд,че като се нагреят и от студената вода, веднага се пука стъклото .....!
                Alfa156 Against All

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                  Ами аз си купих уж оригинални (75лв. бойката) и единия се спука след 2 месеца, но съм решил докато не се счупи да не го сменям
                  sigpic
                  Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                  BMW 316 Compact '95

Comment

Аз нямам личен опит с тези халогенчета /преди около 2год. моята я взех без халогени/ , но слушам хората как се жалват и постоянно търсят халогени след "сблъсък" с камъчета.А зимата с опесъчаването и окамъняването на пътищата ........
                    Та затова си поиграх около 1/2 - 1 час да направя това.Е,по изключение имах и свободен ден....
                    Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Като ги портъркаляш наколко месеца .... те са вече поочукани от камъчета,ако не дай си боже се счупат, минаваш щета на застраховател и вече имаш нови с неиздраскани стъкла! За какво си плащаш каското(ако имаш) ,нали това му е целта ....
                      Alfa156 Against All

Comment

Голяма разправия е това с КАСКО-то.....
                        Лично аз предпочитам профилактиката пред лечението....
                        Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Първоначално публикувано от DarkKnight Покажи съобщение
                          Ами аз си купих уж оригинални (75лв. бойката) и единия се спука след 2 месеца, но съм решил докато не се счупи да не го сменям
                          Ами защо не си вземате втора ръка оригинални бре. същите са като фиатските. за 75 лв ще си вземеш 2 и ще ти останат пари за бутилка сносно вино.
                          Не мисля че и двата вариатна на защита са добри по следните причини.
                          1. Плексигласа много бързо ще матира от прах и камъчета и халогените няма да могат да осветяват добре.
                          2.стоманената мрежа, която предлагаш ще затрудни миенето( да не кажа че ще го направи невъзможно) и тогава пак няма нищо да осветяват
                          Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                          sprint tropheo
                          155/1.8
                          156/2.0 Selespeed

Comment

1 Плексигласът въобще не ми е бил някакъв вариант
                            2 Мрежичката не е нито много дребна нито много едра ,но принципно си прав за миенето

Давайте мнения и варианти,ще са полезни срущу зимното очакъляване на пътищата
                            Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

халогени

как ще ги почистваш колега
                              Алфа Ромео 159

Comment

Working...
                              X